xxx menu

Press Release
Monaco F1 GP 2019 - Qualification

Renata Taylor Written by Renata Taylor (FPA)
25/05/2019 at Monte Carlo, Monaco
  

Monaco F1 GP 2019 - Qualification
© Robert Szaniszló / FPA

A szombat délelőtti harmadik szabadedzés alatt végre a szurkolóknak sem kellett dideregni, kisütött a Monacoi öböl felett a nap. Mosolygósan indult így minden pilóta a boxutca felé, hogy még egyszer tesztelhessék beállításaikat, gumijaikat. A paddockban már egyre nagyobb a VIP vendégsereg, szinte egy tűt sem lehet elejteni, pedig a lényeg még csak a holnapi napon kezdődik.


© Robert Szaniszló / FPA

Az első két szabadedzésen való Hamilton dominancia a harmadikra elhalványult, Leclerc tudta megfutni a legjobb időt, akit a két Mercedes pilóta követ a sorban. Vettel óriásit hibázva a korlátnak ütközött, leszakadt az első szárny is, így a Ferrarisok sem tétlenkedhetnek abban a szűk 2 órában, az időmérőig. A baj ráadásul majdnem Leclercet is elérte, mert a sárga zászló alatti szabályokat megsértgette, amiért esetét kivizsgálták, de végül nem kapott rajtbüntetést. Bár a Red Bullok nagyon jó köröket futottak, különösen Verstappen, ezúttal csak a 4. illetve 5. pozíciókban végeztek.


© Robert Szaniszló / FPA

A Toro Rossok ismét remekeltek, így tőlük mindenképpen várhattunk az időmérőn is jó eredményeket. Úgyszintén a Haasosoktól és az Alfa Romeotól, akik szintén egy körön jól muzsikálhatnak. A hátsó mezőnyben a szokásos a felállás. Bár a Renault kis javulást mutatott azért, de ezúttal is kiszorultak a legjobb tízből. A Williamsnél kivételesen Robert Kubica volt aki előrébb végzett, általában csapattársa, George Russel teljesít jobban. 


© Robert Szaniszló / FPA

Az edzés befejeztével visszatértünk a paddockba majd a boxutcába nézelődni. Sok hírességgel lehetett szembe találkozni, például Bob Sinclar francia származású DJ-vel, Patrick Dempsey amerikai színész, autóversenyzővel, a svéd királyi család tagjaival Carl Gustav királlyal és Fülöp herceggel vagy éppenséggel a fociedző José Murinhoval.


© Robert Szaniszló / FPA

Az időmérő a tűző napon vette kezdetét. Talán ezért kaphatott napszúrást a Ferrari stratégiai csapata is, akik döbbenetesen elrontották már a Q3-at, melynek Leclerc lett az áldozata. A francia, aki szinte hazai nagydíjának tekinti a monacoit nem is akart hinni a szemének, a csapat rossz döntései és időpocsékolása miatt nem tudott már gyors kört autózni az els szakasz végén, bár öröm az ürömben, Vettelt az élre hozták.


© Robert Szaniszló / FPA

A második szakaszban Verstappené volt a legjobb köridő, így eléggé megtippelhetetlen volt, hogy vajon végül ki kerülhet az élre a Q3-ban. Bottas indított a legjobb idővel, amire Hamilton nem is tudott válaszolni, egészen a végéig. Két perccel a leintés előtt ugyanis jött a végső csapás és az ötszörös brit világbajnok ismét az élre állt. A csapattársa így maradt a második, akinek valószínűsíthetően nehéz dolga lesz, hiszen ha a rajtnál nem tudja megfogni az élen állót, akkor bizony nehéz lesz előzgetni ezen a pályán. A harmadik rajtkockába Verstappen állhat majd fel a rajtnál, akit a négyszeres bajnok Vettel fog üldözőbe venni.


© Robert Szaniszló / FPA

Reméljük, hogy a szokásostól eltérően izgalmas futamra számíthatunk holnap, még esőt is jósolnak, ami kicsit talán felkavarhatja a szezon eleje óta tartó állóvizet és hozhat meglepetéseket. 

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.