xxx menu

Press Release
Monaco F1 GP 2019 - Practice sessions

Renata Taylor Written by Renata Taylor (FPA)
23/05/2019 at Monte Carlo, Monaco
  

Monaco F1 GP 2019 - Practice sessions
© Robert Szaniszló / FPA

Borúsan indult a reggel a gyönyörű Monte Carloban, ami nem csak a felhőkre érthető. Már ma is csak lépésekben és nagy késésekkel lehetett autóval megközelíteni a pályát, mindezek mellett a hangulatot is a gyász alapozza sokak számára, hiszen Niki Luda, a háromszoros világbajnok legenda, talán kicsit mindenki hőse hétfő reggel elhunyt. Mindezek lehettek a fusztráció okai, mely miatt többen is óriásiakat hibáztak már az elő szabadedzésen.


© Robert Szaniszló / FPA

Vettel, Bottas, Gasly hibái követték sorjában egymást már az edzés kezdetekor, akik estek-keltek a bukóterekben, majd egy egészen szokatlan vagyis inkább ritka jelenség kövtekezett, amikor kétszer is fekete zászlóztak. Először Grosjean majd Magnussen volt akiknek a jelzés szólt, ám nem teljesen azért, amiért a valóságban azt lengetni szokták. Szabály szerint ugyanis kizárás miatt szokás használni ezt a színt, ám most az elvesztett rádiókapcsolat illetve a telemetrikus összeköttetés hiánya miatt volt erre szükség, így az FIA döntésének érdekében, egyikük sem maradhatott kint a pályán. De talán Sainz volt ma délelőtt aki a legszerencsétlenebbül járt, hiszen ő még köröket sem futhatott egy akkumulátorhiba miatt.


© Robert Szaniszló / FPA

A Mercedesek az élen egymást előzgették, mígy a Ferrarik és a Red Bullok próbáltak felzárkózni hozzájuk. Az edzést nem nagy meglepetésre Hamilton zárta az élen, aki mögött nem sokkal maradt le csapattársa, Bottas, kettejük közé viszont egy Red Bull is felért, Verstappen volt egy hajszállal gyorsabb a finnél.


© Robert Szaniszló / FPA

A két edzés között már fel-fel tűntek a hírességek is, ami nem túl nagy meglepetés ha már Monacoról beszélünk. Sétálgatva a paddockban futottunk össze több régi legendás pilótával, mint például Jackie Stewarttal, Mika Hakkinennel,  de más sportágak csillagai közül is vannak itt, Cristiano Ronaldo például családjával érkezett a hétvégére.


© Robert Szaniszló / FPA

A második szabadedzés elejére már a nap is kicsit előbújt, ám az erőfölényen nem sokat változtatott. Szintén Hamilton tudta a lejobb kört futni, ami ha kicsit jósló lehet az időmérőre és a pole pozíciót megszerzi bizony a győzelmi trófeát is már a kezében érezheti, hiszen nem túl egyszerű a pályán az előzés a szűk aszfaltcsík miatt.
Most sem maradt le sokkal tőle Bottas, aki ezúttal elcsípte a második helyet, Vettel pedig felzárkózott mögéjük a harmadik pozícióba.


© Robert Szaniszló / FPA

A középmezőnyből a Toro Rossok illetve a Haasosok végeztek a legjobban, a Renault az első edzésen felcsillantott reménye is elveszett és újra a mezőny majd legvégén végeztek, persze a legszomorúbb továbbra is a lengyel Kubica és a brit Russel páros lehetnek hiszen a Williamsnél úgy tűnik továbbra is várat magára a javulás.


© Robert Szaniszló / FPA

Bár a nap ismét a Mercedesekről szólt, bízzunk benne, hogy holnap egy izgalmas időmérő edzést láthatunk, ha már a futamra a sorrend ritkán fordul nagyokat. Az FPA az egész hétvégén itt lesz és hozzuk a jobbnál jobb képeket. We are in FOCUS!

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.