xxx menu

Press Release
Budapest Central European Fashion Week 2019

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
30/03/2019 at Budapest, Magyarország
  

Budapest Central European Fashion Week 2019
© Robert Szaniszló / FPA

Március végén került megrendezésre a Budapest Central European Fashion Week. A pénteki napon egészen délután 5 órától követtem nyomon az eseményeket. Érkezésemkor érezhető volt, hogy korán van viszont jól sejtettem, hogy ez a vihar előtti csend.

Elsőként Maison Marquise ősz/tél kollekcióját láthattam. A kollekcióban különböző anyagok variálásával váltak egyedivé a darabok. Pulóver alul flitteres sávval, vagy éppen a könyöktől lefele szőrös megoldások dobták fel a ruhákat. Jó néhány darabon megjelentek az ősz sárgás barnás árnyalatai is.


© Robert Szaniszló / FPA

A hatos előadás a Sentiments-é volt. Dinamikus, vidám bemutatónak lehettünk részesei. Először a pöttyök uralták a kifutót, Amik nem csak a ruhákon de a hatalmas karimás kalapokon sőt a modellek rúzsán is megjelentek. Engem nagyon megfogott fiatalos lendületével.


© Robert Szaniszló / FPA

Közben szépen gyülekeztek a hazai sztárok, de mint kiderült a távol-keletről is érkeztek ismert személyek. A két magyar bemutató után egy fiatal olasz tervező, Marco Rambaldi hozta el nekünk a ‘70-es évek Olaszországát. Barna és meleg színárnyalatok, hatalmas szőrmebundákban vonultak végig a modellek, egészen más világba kalauzolva a nézőket.


© Robert Szaniszló / FPA

Elysian bemutatója volt a pénteki napon az első bemutató, amin szinte teltház volt. A show látványos szalag tánccal indult kecsességet, légiességet ígérve a közönségnek. Romantikus, kifinomult halvány rózsaszín, fehér valamint fekete színű darabok váltakozva jelentek meg a kifutón.


© Robert Szaniszló / FPA

A pénteki nap utolsó teltházas bemutatóját, Abodi Dóra adta, ami igazán ütősre sikerült. Este kilenre verődött össze a legtöbb ismert ember, mint Medveczky Ilona, Bíró Ica, Sütő Enikő és még sokan más a fiatal generáció képviseletében. Merész ruhák, hatalmas kéken csillogó műkörmök, fekete szögecsek és hozzá illő kiegészítőkben díszelegtek a modellek. Majd jöhettek a flitterektől csillogó bevállalós darabok.


© Robert Szaniszló / FPA

A szombati napot elég későn a hét órási Cukovy-val indítottam. Színes vidám darabokra számítottam a korábbi tapasztalatok alapján. A várakozásom ellenére a fekete szín dominált., amit egy-egy neon hajdísz vagy kemény kalap tört meg. 


© Robert Szaniszló / FPA

Végül a tavaszi BCEFW-ből számomra az utolsó bemutató amin részt vettem Aeron volt, azt hiszem jó választással zártam az eseményt. Sok-sok színes hordható darab és nagyvárosi lendületesség járta át a kifutót. Nekem ennyi jutott a 2019-es BCEFW-ből remélem jövőre is találkozunk!


© Robert Szaniszló / FPA


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.