xxx menu

Press Release
Magyarország - Horvátország Euro 2020 qualifying

Soma Polgár Written by Soma Polgár (FPA)
24/03/2019 at Budapest, Magyarország
  

Magyarország - Horvátország Euro 2020 qualifying
© Robert Szaniszló / FPA

Szinte telt ház a szlovák meccs után.  Dudzsák százados lett, köszöntötte őt Csányi úr és Davor Suker, akinek a horvát szurkolók nagyon megörültek. Egyébként is már jó volt a kedvük, mert megszállták a belváros kocsmáit.

Rossi mester visszatért 4-4-2-re. Valószínű több idő kell a háromvédős rendszer megszokásához. Bár több klubcsapat is játssza ezt a rendszert. Az első 10 percben inkább nekünk voltak helyzeteink. A jobb szélen többször jól meghúztuk a labdát. De egy gyors kontra után, védelmi zavart követően üresen maradt vendégjátékos, a bal alsóba passzolt. 0-1

Nagyon simán mennek át a középpályán, mintha nem is lenne. A bedobások alatt tudnak pihenni a játékosaink és esetleg gondolataikat tudják rendezni, már negyedóra eltelt a meccsből.  Nemhiába lett Horvátország vb ezüstérmes tavaly.

Eltelt félóra, masszív mezőnyjáték. Sérülés miatt vendégoldalon egy csere. Ezzel egy rögtönzött ivószünetet is lehetett tartani. Jót is tett. Dudzsák beadásából Szalai lőtt a kapus hasa alá. Védhetetlen volt. 36. percben egyenlítettünk. 1-1.

Lendület tovább tart. Nagy Dominik sérül meg egy összecsapás során. A félidő végén még próbálkoztunk egy speciális szöglet variációval, nem sikerült, kifejelték a beadást.

Csere nincs sehol, indul 2. felvonás. Tömörölünk, a horvátok nyomnak. 10 emberrel védekezünk. De talán lassan elhagyják a sajáttérfélt. Igen megindultunk a jobb szélen. Dudzsákot csak Lovren tudta megálltani. Szabadrúgás, de ebből nem lett semmi. Egyre keményebb a játék. Mindkét csapatnak kell a három pont.

Szöglet itt, szöglett ott. Kis alvás után, Perisic magyar oldalhálót zörrentet. Ez mindenképpen figyelmeztetés. Azért mi is eljutunk az ellenfél kapujáig. De a levegő fejes gyenge volt, Kalinic simán fogta. Horvátok is próbálnak frissíteni cserélnek.

75. percben szöglethez jutunk. Fejes Góóól, Pátkai Máté. 2-1. 

Most már álljunk be védekezni. Rögtön próbálnak a vendégek visszatámadni, szerencsére kirúgás. Hatalmas kavarodás, majdnem újra gólt szereztünk. A délszlávok elkezdték a faragást. Percenként fekszik egy magyar a füvön. De legalább megy az idő. Csak sok lesz a hosszabbítás.

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.