xxx menu

Press Release
Budapest Central European Fashion Week 2018

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
27/10/2018 at Budapest, Hungary
  

Budapest Central European Fashion Week 2018
© Robert Szaniszló / FPA

Az őszi divatbemutatók sor a Budapest Central European Fashion Week-kel folytatódott, amit ismét a jól bevált Várkert Bazárban rendeztek meg. A bejutás kissé nehézkes és számomra érthetetlen volt. Akinek minden bemutatóra bejárása van minek kell plusz karszalagokat igényelni az egyes bemutatókra. De ilyen apróságokon már ki sem akadunk.


© Robert Szaniszló / FPA

Az aulában az egyik oldalon standokat találtunk különleges kiegészítőkkel, a másik oldalon pedig büfé várta a vendégeket. Sietve érkeztünk, hogy a 18 órakor kezdődő Cukovy bemutatót elérjük, azonban az ajtónál toporogva realizálódott, hogy még vége sem volt az előző bemutatónak és várhatóan jó nagy késéssel fog kezdődni a show. Bő 20 perc várakozás után be is engedtek minket.


© Robert Szaniszló / FPA

Cukovy, Nini Molnar táskákkal egészítette ki kollekcióját. Jópofa, színes kreációkat láthattunk. Piros hosszanti csíkos ruhák, felemás színű és mintájú blúz ujjak amit szögletes formájú szemüvegekkel tettek még hatásosabbá. Egyszerre volt nőies és bohókás.


© Robert Szaniszló / FPA

Ezután, jó fél órás várakozás és körülnézés után következhetett Tiziano Guardini olasz tervező. Már a zene arra engedett következtetni, hogy a vadonban fogjuk érezni magunkat. Aztán jöttek a színes sortok, overálok és kabátok. Kiegészítőként, túra kulacsot, siltet vagy éppen szalaggal megkötött napszemüveget kaptak a modellek.


© Robert Szaniszló / FPA

A kifutó kifejezetten tetszett, lejtős, V-alakú volt, aminek az egyik szárán bejöttek, majd a másik szárán kimentek a modellek, minek köszönhetően a végén mikor egyszerre jöttek ki a modellek jobban érvényesültek a ruhák, mint egy sima kifutón.

Úgy látszik a jövő év a színek kedvelőit részesíti előnyben, mert a soron következő Tomcsányi darabok is színesek, csíkosak, pöttyösek voltak. A sorok között ülve is elkapott a tavaszi lendület.  


© Robert Szaniszló / FPA

A csütörtöki estén még a NUBU bemutatóra maradtam, ami a korábban látott kollekciókhoz képest letisztultabb és sportosabb volt, de fekete és bézses árnyalatok mellett a rikítóbb darabok is helyt kaptak.


© Robert Szaniszló / FPA

A szombati napon Mérő Péter bemutatójával kezdtem, akinek kollekciója abszolút magával ragadott. Vidám nagyvirágok, lenge nyárias ruhák, csak úgy sugárzott a nőiesség a darabokból.


© Robert Szaniszló / FPA

A Fashion Week záróshowja, a már nemzetközi szinten ismert hazai márka a Nanushka volt. A jövőévi kollekció inspirációja az ókori Egyiptom volt. A darabokat alapvetően a visszafogott színvilág jellemzte, ahogy már megszokhattuk, ezeket pedig amit egy-egy állatmintás darab dobott fel.


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.