xxx menu

Press Release
Hungarian F1 GP 2018

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
29/07/2018 at Mogyoród, Hungary
  

Hungarian F1 GP 2018
© Robert Szaniszló / FPA

Rekkenő hőségben rajtolt el a 33. Magyar Nagydíj. Az élmezőny szépen eljött a rajtnál, Ricciardo az aki visszaesett pár helyet Ericssonal való találkozása miatt. A második körben azonban meg is lett a futam első áldozata, Leclerc alatt áll meg a Sauber, aki még szintén a rajtnál ütközött. Max Verstappen autója lassulni kezdett és megállt alatta valószínű motorhiba miatt. Joggal várják, hogy a Renault motorokat Honsára cserélje a csapat. Csapattársa, Ricciardo azért szépen lépegetett előre.


© Robert Szaniszló / FPA

Az élen Hamilton mögött Bottast közelítette meg Vettel. Szép lassan elkezdődtek a boxkiállások is, Raikkönen a hatodik közvetlenül utána Bottas pedig a negyedik helyre jött fel a kerékcseréket követően. Egy pár kört követően beállt a Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkönen sorrend. Lassan a két élen állónak is ki kellett állnia kerékcserére. Vettel csak Bottas mögé tudott visszajönni, így hatalmas csata alakult ki közöttük a verseny hátralévő részében. Mögöttük Ricciardo a negyedik helyről állt ki kerékcserére és az ötödik helyre, Raikkönen mögé jött vissza. Az ausztrál ugyan leggyorsabb köröket futott és úgy tűnt veszélyt okozhat a finnre végül nem sikerült megszorongatnia.


© Robert Szaniszló / FPA

Az 52. körben Vandoorne McLarenje mondta föl a szolgálatot. Hamilton előnye nőtt az élen és Raikönnen is kezdett felzárkózni Vettelre, akik így már ketten kergették Bottast. Kérdéses volt, hogy mire lesz még elég a hátralévő tíz kör. A 65. körig kellett várni, amikor Bottas elfékezte magát az első kanyarban a következőben pedig Vettelnek ütközött, amitől az első szárnya megsérült. 


© Robert Szaniszló / FPA

A finn inkább a védekezést választotta a hátralévő öt körben, azonban Ricciardonak is sikerül legyorsulnia őt. A finn nem tudta bevenni a kanyart valószínű a sérülés miatt így Ricciardoval is összeütközött. Ugyan a Red Bull kicsúszott a pályáról végül az utolsó körben sikerült a negyedik helyre feljönnie. Ebben az évben Bottasra igen csak rájár a rúd, reméljük az év második felében szerencsésebb lesz. 


© Robert Szaniszló / FPA

Hamiltoné a 33. Magyar Nagydíj első helye, mellette pedig a két Ferrari állhatott fel a dobogóra. Izgalmas futam után mehetnek a csapatok nyári szünetre és pihenhetnek rá az év második felére.

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.