xxx menu

Press Release
Austrian F1 GP 2018 - Race Day

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
01/07/2018 at Spielberg, Austria
  

Austrian F1 GP 2018 - Race Day
© Robert Szaniszló / FPA

Nem várt fordulatokat hozott az idei osztrák nagydíj. A délelőtt lassan indult be, a pilóták sem siették el a készülődést, Ricciardo nagy csinnadrattával, osztrák népi ruhába öltözött zenekarral maga mögött jött be, akik szülinapján éltették őt. A többiek is szép lassan érkeztek, Hamilton szokás szerint hátsó ajtón bujdokolva ment csapatához.

Aztán elindult a 71 körös száguldás. Az élről tehát a két Mercedes mögöttük Verstappen, Vettel 3 helyes rajtbüntetésének köszönhetően. Eljött a mezőny nagy csaták közepette. Hamilton élre állt, Verstappen megtartotta harmadik helyét. A 12. körben Hülkenberg füstölve, lángok kíséretében búcsúzott a versenytől. Alig ocsúdtunk föl a történtek után a 14. körben Bottas autója állt meg váltóhiba miatt. A finnre nagyon rájár a rúd az idei évben, így nem csoda, hogy lemondóan ingatta a fejét.

A virtuális safety car alatt többen kijöttek a boxba kerékcserére, egyedül Hamiltont nem hívták ki az élmezőnyből, ami hibás lépésnek bizonyult, magam James Allison ismerte el a csapatrádión. A 25. körben végül kihívták kerékcserére a brit pilótát, de innen már csak a negyedik helyre tudott visszajönni. Az élen Verstappen diktálta a tempót őt követte csapattársa Ricciardo és Raikkönen.

Közben lezajlott egy minicsata Stroll és Leclerc között a 14. helyért. Ricciardonak közben szétment a bal hátsó kereke, aminek nem sokkal később meg is lett az eredménye, Raikkönen elment mellette, így kihívták kerékcserére a 39. körben, ahonnan már csak az ötödik helyre sikerült visszajönnie miközben Vettel a harmadik helyre került. Hamiltonnak is problémái akadtak, amit jelzett is a csapatának, körideje is mutatta, hogy valami nincs rendben, jóval lassabb köröket futott mint az előtte autózó Vettel.

Hamiltont az 53. körben hívták ki kerékcserére, aki utána csak az 5. helyre, Ricciardo mögé tudott visszajönni. Azonban ismét egy nem várt fordulat következett, Ricciardo Red Bullja megállt a füvön, így Hamilton visszakapta a negyedik helyet.

Hartley elfékezte magát és pályán kívül kötött ki, így gyorsan meglett a mai nap negyedik kiesője, akit a már jó ideje küszködő Hamilton követett a 64. körben. Ki gondolta volna, hogy a nagy esélyes Mercedes egyetlen autója se ér be a célba?!


© Robert Szaniszló / FPA

Verstappen győzelmét a narancsba borult lelátók hatalmas ovációval üdvözlik. Az osztrák pálya a hollandok kedvelt helye. Red Bull győzelem Ausztriában, Verstappen győzelem holland szurkolókkal teli lelátók előtt. Lehet ennél jobb?

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.