xxx menu

Press Release
Austrian F1 GP 2018 - Qualification

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
30/06/2018 at Spielberg, Austria
  

Austrian F1 GP 2018 - Qualification
© Robert Szaniszló / FPA

Az osztrák versenyhétvégét a harmadik szabadedzéssel sikerült kezdeni, de azért nézzük meg mi történt a pénteki napon. Egyértelműen a Mercedeseknek kedvez a hétvége, akik új fejlesztésekkel, magabiztosan érkeztek szomszédainkhoz. Az első két szabadedzésen a leggyorsabb köröket ők futották. Reméljük ennél azért izgalmasabb nap elé nézünk. Az élcsapatok közül a Ferrari lehet aki megszorongatja őket, a Red Bullok eléggé külszködtek a hazai pályán.


© Robert Szaniszló / FPA

A harmadik szabadedzés is ezt bizonyította, a két Red Bull csak az 5., 6. idővel ért be. A Ferrari és a Mercedes között viszont alig volt időbeli különbség. A harmadik edzés Vettel legjobb köridejét hozta. Verstappennek sajnos megint sikerült csapatát munka elé állítania. 8 perccel a vége előtt végigment a kavicságyon és megállt autójával. Azonban ne csak a nagy istállókról beszéljünk, Leclerc Sauber-ja is megállt egy perccel az utolsó szabadedzés vége előtt váltó probléma miatt. A váltócsere 5 helyes rajtbüntetést hozott. 


© Robert Szaniszló / FPA

Az időmérőre elsőként Brendon Hartley hajtott ki, majd őt követték a Sauberek. Gyakorlatilag végig Hamilton vezetett az időmérő első szakaszában. Az igazi meglepetést Grosjean okozta aki a két Mercedes és Kimi mögött a negyedik leggyorsabb időt futotta.


© Robert Szaniszló / FPA

Míg szép sorban váltottak a csapatok ultralágyra addig a mercik szuperlágyon futották a leggyorsabb köröket. A Q3-ba végül Vettel jutott elsőként csak mögötte a két Mercedes. Az élcsapatokon kívül a két Renault és a két Force India jutott be a Q3-ba.


© Robert Szaniszló / FPA

A Q3-ra a Mercedesekre is felkerültek az ultralágy gumik. Bottas gyorsabb volt csapattársánál meg is szerezte a pole pozíciót, így holnap Hamilton a második helyről indulhat. A rajtrács harmadik helyéről Vettel, mellőle pedig csapattársa Kimi Raikkonen fog ratolni. A Red Bulloknak nem fekszik a hazai pálya, olyannyira, hogy Ricciardot még Grosjean is megelőzte. Az időmérő után jött a hír, hogy Vettel három helyes rajtbüntetést kapott mert lassan haladt az 1-es kanyarban és a gyors körön lévő Sainz nem tudott elmenni tőle. Így egy kicsit megváltozott a sorrend, hiszen a második sorban Kimi mellett Verstappen rajtolhat Red Bulljával.


© Robert Szaniszló / FPA

Izgalmas versenyt kívánok mindenkinek honapra!

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.