xxx menu

Press Release
Roland Garros 2018 - Day 8

Anna PittnerSen. Robert SzaniszlóZsuzsanna Bernáth Written by Anna Pittner, Sen. Robert Szaniszló, Zsuzsanna Bernáth (FPA)
03/06/2018 at Paris, France
  

Roland Garros 2018 - Day 8
© Robert Szaniszló / FPA

Elérkeztünk a negyedik fordulóhoz, ahonnan már a legjobb nyolcba lehet jutni. Ma a férfi meccseket részesítettem előnyben, reménykedve, hogy nagy csatákat láthatok. Dominic Thiem a japánok nagy kedvencével Kei Nishikorival mérkőzött meg. Az elmúlt időszakban Nishikorinak nem nagyon megy a játék de azért reménykedtem, hogy sikerül megszorongatnia Thiemet, aki tavaly elődöntőt játszott a francia tenisztornán.


© Robert Szaniszló / FPA

Hát az első két szettet az osztrák uralta és pillanatok alatt két szett előnyre tett szert. Ő szavaival élve nem hagyta levegőhöz jutni Nishikorit, agresszíven játszott. A harmadik szettet sikerült a japánnak behúznia bár ez végig kétséges volt. Kicsit olyan volt, mintha Thiem elizgulta volna a végét. Sok szervát rontott és nem jöttek az előtte mutatott nagy ütések. Végül a negyedik szettet viszonylag simán hozta, így ő mérkőzhet meg a torna második kiemeltjével Alexander Zverevvel. Nyilatkozatában elárulta, hogy nagyon várja ezt a meccset és talán a német és oszták szurkolók is ezt várják a legjobban. Szavaival élve “legendás meccs” lehet.

Dominic Thiem - Kei Nishikori: 6/2 6/0 5/7 6/4


© Robert Szaniszló / FPA

A másik meccs is egy férfi meccs volt amire kiültem. Az egykori világelső és Roland Garros győztes találkozott a spanyol Fernando Verdascoval. Tudtam, hogy ez a meccs kétesélyes. Verdasco játszhat keményen és lehet esélye a mostani Djokoval szemben vagy játszhat a saját kis spanyolos temperamentumával, ami abszolút verhető.


© Robert Szaniszló / FPA

Hát az utóbbi lett, három szettes Djoko győzelem. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a szerb abszolút verhető, így következő körben Marco Cecchinato megszorongathatja aki a belga Goffint győzte le, illetve áprilisban Budapesten ATP tornát is nyert.

Novak Djokovic - Fernando Verdasco: 6/3 6/4 6/2


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.