xxx menu

Press Release
Roland Garros 2018 - Day 7

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
02/06/2018 at Paris, France
  

Roland Garros 2018 - Day 7
© Robert Szaniszló / FPA

Ma végre kipróbáltam az új 18-as pályát. A Garros sok fejlesztésent ment és még megy is át ezekben az években. Ennek része, hogy a 18-as pályát, ami egészen mostanáig egy kispálya volt megcsinálták egy süllyesztett, sokkal nagyobb nézőszámot befogadó pályává. Ma találtam rajta egy női meccset, amire kilátogattam. A US Open győztes Sloane Stephens játszott az olasz Camila Giorgival. Egy igazán kemény női meccs volt, ment rendesen az adok-kapok.


© Robert Szaniszló / FPA

Az első szettet Giorgi nyerte, beleállt rendesen az ütésekbe. A második szettben Sloane észhez tért és jöttek a szép szervák és a nyerő ütések. Hosszú, élvezetes labdameneteket láthatott a közönség, sok nyerővél és persze jó néhány ki nem kényszerített hibával. A meccs végéig nem lehetett volna megmondani ki jön ki győztesként. Végül talán a koncentrálás jobban ment az amerikainak, így ő juthatott a Garros negyedik fordulójába a második hétre.

Sloane Stephens - Camila Giorgi: 4/6 6/1 8/6

 
© Robert Szaniszló / FPA

Ezután gyors ebédet követően kiültem Babos Timi második körös páros meccsére. Első kiemeltként úgy gondoltam, hogy ezt a meccset könnyen kell hozniuk. Szerencsére jött a papírforma, bár maga a játék nem volt túl izgalmas. Azon kívül, hogy gyakorlatilag nem volt játék a pályán csak szerva fogadás, nem sok minden történt. Ja de, a grúz teniszezőnő fejbe lőtte japán párját. Szóval inkább edző meccs volt, mintsem kemény grand slam küzdelem. A következő kört már a 13. kiemelt párossal játsszák így reményeim szerint izgalmasabb játékra számíthatunk.

Tímea Babos/Kristina Mladenovic - Nao Hibino/Oksana Kalashnikova: 6/1 6/3

 
© Robert Szaniszló / FPA

És végül sikerült beletrafálnom ismét egy nem túl izgalmas inkább kivégzős meccsre. Nadal játszott a Chatrier-n a franciák egyik kedvencével Richard Gasquet-val. Kemény összecsapásra számítottam emlékezve Gasquet tavalyi meccsére amikor majdnem felrobbant a center pálya a szurkolók őrjöngésétől. Hát ehhez képest örültünk ha pontot láttunk a franciától. Nadal szépen menetel előre, de vajon meglehet a 11. trófea?

Rafael Nadal - Richard Gasquet: 6/3 6/2 6/2


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2019 Focus Press Agency. All rights reserved.