xxx menu

Press Release
Roland Garros 2018 - Day 3

Anna PittnerSen. Robert SzaniszlóZsuzsanna Bernáth Written by Anna Pittner, Sen. Robert Szaniszló, Zsuzsanna Bernáth (FPA)
29/05/2018 at Paris, France
  

Roland Garros 2018 - Day 3
© Robert Szaniszló / FPA

Bonjour Paris! Ééés számunkra is elkezdődött a francia grand slam bajnokság. A harmadik napon csatlakoztunk be élőben is az eseményekbe. Látványos változások fogadtak a helyszínen. A kettes pályát elbontották és a Chatrier melletti területet is átépítették sokkal nagyobb, szabad teret hagyva a látogatóknak. Az új fedett stadion egy része is készen van, bár ide még nem volt időnk ellátogatni.


© Robert Szaniszló / FPA

Az idő sajnos nem volt túl kegyes hozzánk a déli órákban, de szerencsére délután már napsütésben lehetett a meccseket nézni. Az első meccs amire kilátogattam Fucsovics Marci meccse volt. Jó kis mérkőzést játszott a kanadai Vasek Pospilillel. Az első szett elején Marci simán menetelt előre egészen 5:0-ig.


© Robert Szaniszló / FPA

Aztán a kanadai kicsit összeszedte magát, ám szerencsére ez már nem volt elég ahhoz, hogy megszorongassa Marcit a szettben. A második szett már keményebb dió volt és a harmadik is izgalmas volt a végéig. Az alapvonalat nem mindig érezte a két játékos és Marci elég sok kérdéses labdát is ütött, amihez a bírónak le kellett jönnie, hogy eldöntse tényleg kint volt-e. Szinte minden esetben kintnek ítélte mire Marci kissé viccesen megkérdezte minden kint van ugye? Szerencsére a meccs három szettben Marcié lett.

Márton Fucsovics - Vasek Pospisil: 6/3 6/3 7(7)/6(5)


© Robert Szaniszló / FPA

A második meccs amibe már csak bekapcsolódni tudtam az a Sharapova Hogenkamp meccs volt. Hát Sharapova nem igazán találta önmagát. 6:1 3:1 Sharapova vezetés után úgy gondolta a ember, hogy innen sima lesz, hát nem így lett, harmadk szetre s sor került. Ugyan Mairának skerült továbbjutna, ám ez a játék a későbbiekben nem biztos, hogy elég lesz. 

Maria Sharapova - Richel Hogenkamp: 6/1 4/6 6/3


© Robert Szaniszló / FPA

Zárásként Serena visszatérését néztem meg, aki az első körben a cseh Kristyna Pliskova ellen küzdött meg. Sima meccsnek nem volt mondható habár ez az eredményen nem látszik. Az elején csak úgy röpködtek mnden oldalról az ászok. Az interjúkon Serenát kérdezték, hogy tudja összeegyeztetni a teniszt 8 hónapos kislányával, aki azt mondta minden edzés között időt vele tölt, hiszen ő a legfontosabb számára. Különleges macskanő jelmezéről pedig elárulta kettős szerepe van. Egyrészt jelentése, hogy mindig is szuperhős szerett volna lenni a másik pedig, hogy kompressziós funkciót is betölt, ami fontos a szülés közben felléépő problémái miatt. 


© Robert Szaniszló / FPA

Állítása szerint célja, hogy jól játszon, koncentráltan, de nyomást nem helyezett magára. Érzi, hogy tud még hova fejlődni és ez nagyon fontos egy teniszező életében. 

Serena Williams - Kristyna Pliskova: 7(7)/6(4) 6/4


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2020 Focus Press Agency. All rights reserved.