xxx menu

Press Release
Monaco F1 GP 2018 - Race day

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
27/05/2018 at Monte Carlo, Monaco
  

Monaco F1 GP 2018 - Race day
© Robert Szaniszló / FPA

A vasárnap kicsit lassan indult, hiszen a futam csak délután 3 órakor kezdődött. Idén a grid girlök helyett minden versenyen gyerekek állnak a rajtrácsra az autók mellé. A monacói nagydíj kilóg a sorból, itt engedélyezték a lányokat úgy, hogy minden lány kap maga mellé egy fiút.


© Robert Szaniszló / FPA

A futam előtt még szemerkélt az eső, mire azonban elkezdődött a futam el is állt. A mezőny szépen eljött habár Ricciardo és Vettel elég közel kerültek egymáshoz. Verstappen ai a tegnap kihagyott időmérő után az utolsó rajtrácsról indult, ahogy várni is lehetett előzésbe kezdett. Sirotkyn 10 másodperces boxkiállást kapott, mert a rajtnál nem voltak fent időben a kerekei. Hamiltonnak már a 12. körben kereket cseréltek, úgy gondolták innen már meg kell oldania kiállás nélkül.


© Robert Szaniszló / FPA

Úgy tűnt az élmézőnyben nagyobb zűr nem lesz, amior Ricciardo veszíteni kezdett a sebességből és beszólt a csapatnak, hogy valami nincs rendben, akik közölték, hogy ez nem fog megjavulni, motor problémái vannak. Vettel kezdett felzárkózni, sőt már a mezőny is. Verstappen, aki időközben a 9. helyig menetelt kiállt kerékcserére, így kicsit hátrébb csúszott a 11. helyre. Az 53. körben Alonso autója megállt, így feladni kényszerült a versenyt. Ezután az 58. körben Verstappen támadni kezdte Sainz Renaultját, és belső íven sikerült is megelőznie habár egy is ideig kérdéses volt, hogy mennyire volt szabályos, nem-e levágta a kanyart.


© Robert Szaniszló / FPA

Gasley-t üldözőbe vette Hülkenberg szorosan a nyomában Verstappennel. És igen megtörtént a baleset, a hazaiak versenyzője Leclerc belerohant hátulról az előtte autózó Brandon Hartleyba, így mind a ketten kiestek és jöhetett a virtuális Safety Car. Viszonylag hamar elengedték a mezőnyt bár már alig volt hátra a végéből. További izgalom nem történt, Ricciardo szépen behozta a Red Bullt és mögötte az első 7 sorrendje változatlanul lépte át a célvonalat.


© Robert Szaniszló / FPA

Ricciardo bebizonyította, hogy Monacoban kellő elővigyázatossággal még hibás autóval is meg lehet nyerni a versenyt, hiszen nem egyszerű az előzés, ezzel szemben csapattársa Verstappen épp az ellenkezőjét bizonyította, gyors autóval még Monacóban is lehet az utolsó rajtkockáról indulva pontszerző helyen végezni. 

A díjátadó végén pedig nem maradhatott el a híres cipőből ivás. Ricciardo után Adrien Newey is ivott belőle színpadiasan befogott orral, valamint az üvegből a hercegi pár is kapott pár kortyot.


© Robert Szaniszló / FPA

A világbajnokságot továbbra is Hamilton vezeti, de nem lehet nyugodt hiszen Vettel és Ricciardo is szorosan a nyomában vannak.

« back

All contents © copyright 2016-2020 Focus Press Agency. All rights reserved.