xxx menu

Press Release
Monaco F1 GP 2018 - Qalification

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
26/05/2018 at Monte Carlo, Monaco
  

Monaco F1 GP 2018 - Qalification
© Robert Szaniszló / FPA

A csütörtökihez hasonlóan szombaton is úgy látszott ez a hétvége a Red Bulloké. A két pilóta majdnem 20 perccel a szabadedzés megkezdése után hajtott ki a boxból. Verstappen magabiztosan hozta a legjobb időket mögötte Ricciardo száguldozott. A percben Verstappen a 15-ös kanyarban súrolta belső íven a korlátot, amitől meglazult a jobb első kereke és átvágtatva a rázókövön belehajtott a falba. Ezzel komoly fejfájást okozott ezzel szerelőinek, hiszen nem maradt másfél óra az időmérőig.


© Robert Szaniszló / FPA

Az edzés végén Ricciardonak sikerült javítani a csapattársa idején, így leggyorsabb idővel zárhatta az utolsó szabadedzést.


© Robert Szaniszló / FPA

És hát igen, ahogy arra számítani lehetett Verstappen nélkül köröztek a pályán az időmérőn. Azt mondhatjuk sok izgalmat már nem hozott egyik szakasza sem a kvalifikációnak. A Red Bullnak nagyon fekszik a pálya, Ricciardo magabiztosan hozta autóját legjobb köridőkkel. A Q3 ban még új pályacsúcsot is produkált 1:10:810-es idővel. Nem volt kérdés, hogy övé a lesz a pole. Közben a Mercedes kipróbálta az ultralágy gumikat, de nagyon lassúnak bizonyulnak, így visszaváltottak hiperlágyra.


© Robert Szaniszló / FPA

A rajtrács sorrend a holnapi futamon: Ricciardo (Red Bull), Vettel (Ferrari) és Hamilton (Mercedes).


© Robert Szaniszló / FPA

Az összefoglaló végén mindenképpen megemlíteném az immár 15. éve az Amber Lounge szervezésében megrendezére kerülő jótékonysági divatbemutatót. A neves VIP esemény, melyet tulajdonképpen Jackie Stewart alapítványa hozott életre a Verseny a Demencia ellen elnevezésű  aukció része. A Le Meridien Beach Pláza medencéje körül zajlik és olyan prominens személyek vesznek rész rajta, mint például II. Albert monacói herceg.


© Robert Szaniszló / FPA

A eseményt Justin Jesso Grammy-jelölt énekes nyitotta meg. Ezután Alessandra Vicedomini által tervezett ruhákat először a Forma 1-es pilóták mutatták be, így például Esteban Ocon (Sahara Force India), Pierre Gasly (Toro Rosso), Brendon Hartley (Toro Rosso) vagy Marcus Ericsson (Sauber). 


© Robert Szaniszló / FPA

Ezután a tervezőnő fürdőruha kollekcióját láthattuk, majd az F1 hölgyek mutatták az elegáns vonalat. 


© Robert Szaniszló / FPA

Az est fő pontja pedig a jótékonysági aukció, ahol egy-egy Forma 1-hez kötődő tételért röpködnek a milliók. A show végeztével a fizetős és VIP vendégek elvonultak vacsorázni, míg a többiek a kellemes hangulatú teraszon tölthették az időt egy pohár pezsgő társaságában. Este 11-kor pedig megnyitotta kapuit a lounge rész, ahol beindult a hajnalig tartó mulatozás. 


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2020 Focus Press Agency. All rights reserved.