xxx menu

Press Release
Azerbaijan F1 GP - Friday

Anna Pittner Written by Anna Pittner (FPA)
27/04/2018 at Baku, Azerbaijan
  

Azerbaijan F1 GP - Friday
© Robert Szaniszló / FPA

A csütörtöki ráhangolódás után vártam, hogy pénteken beinduljon az igazi élet az azeri nagydíj hétvégéjén. A pálya végigjárásának nem egyszer kezdtünk neki. Fotós szemmel egyáltalán nem könnyű a helyzet, igyekeztünk feltérképezni a lehetséges pozíciókat. A szabályok szigorúak és csak kevés helyen lehet bejutni a pozíciókhoz.

De akkor lássuk minden nézünk elébe a hétvégén. Ez az év negyedik futama. Idén a tavalyitól korábbra került a verseny, az idő még tavaszias a pálya nem túl forró. A legtöbb pontja Sebastian Vettelnek van, viszont a kínai nagydíjon pole pozíció után csak a nyolcadik helyen végzett Verstasppennel való incidensét követően. Ricciardo viszont szenzációs meneteléssel nyerte a kínai nagydíjat. Vajon tud repetázni és ezzel megismételni tavalyi bakui győzelmét?


© Robert Szaniszló / FPA

Az első szabadedzés elején Verstappen bizonyul a leggyorsabbnak, majd fél óra után féktávon elcsúszott és megpördült. A kereke beragadt a falba, végül ő maga próbált segíteni a pályamunkásoknak kiszedni, kirángatni onnan. A műveletet végül csak daruval sikerült megoldani, a majdnem teljesen leszakadt első terelőt Verstappen kézben vitte ki lekísérve autóját.

Pierre Gasleynak sikerült a Haas pilótájára Kevin Magnussenre ráhúzni a kormányt kiszorítva ezzel a pályáról. A pilóták mondhatjuk tapogatóznak a pályán, nem egy versenyző ment zsákutcába majd tolatott ki vagy kanyarodott vissza.


© Robert Szaniszló / FPA

A Ferrarik nem mentek valami jól, Kimi ki is állt a boxutcába a szabadedzés vége előtt. A merci Bottassal megvillantotta magát és legjobb idővel zárta az első szabadedzést, Riccardo azonban szorosan utána végzett a második helyen.  


© Robert Szaniszló / FPA

A második szabadedzés szenzációja, hogy Verstappen bebizonyította tud duplázni. Elfékezi magát és a pályán kívül sikerül megállnia. Jos Verstappen, az édesapja már csak mosolyogni tudott fiának újabb forrófejű akcióján.

Végre a Ferrari is kezdett magához térni, ugyan Vettel még mindig nem találja a helyét a pályán. Raikonnen viszont stabilan a második helyen zárt Ricciardo után, aki csak úgy hasított Red Bulljával. Verstappen végzett a harmadik helyen a két Mercedeses előtt. Holnap kiderül Riccardo tudja-e tartani gyorsasági fölényét, a Mercedesek képesek-e gyorsulni, illetve Vettel képes lesz-e felnőni csapattársához.


© Robert Szaniszló / FPA

« back

All contents © copyright 2016-2020 Focus Press Agency. All rights reserved.